Badge Facebook, laat zien hoe snel jij bent!

FB

24 Mrt Badge Facebook, laat zien hoe snel jij bent!

De Facebook badge kan je zien als een speldje die je moet verdienen net als op de scouting. Het is een beloning die jij krijgt van Facebook wanneer je snel reageert op berichten. Wil jij de badge Facebook verdienen? Lees dan snel verder!

Steeds vaker wordt social media gebruikt in de klantenservice van veel bedrijven. Tegenwoordig zit bijna iedereen op Facebook, zo is het voor de klant makkelijk om een bedrijf via Facebook te bereiken. De respons is vaak ook sneller dan wanneer je iemand belt of een mail stuurt.

Laat met de badge Facebook zien dat jij snel reageert op de Facebook bedrijfspagina.

Betekenis Badge Facebook

Badge Facebook

De betekenis van de badge is ‘zeer ontvankelijk voor berichten’. De badge wordt weergegeven op de Facebook bedrijfspagina onder de omslagfoto. Alleen moet je hier wel voor aan het werk, net als op de scouting!

Badge Facebook verdienen

Wanneer jij de snelheidsbagde wilt verdienen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De reactiepercentage moet 90% zijn, dit houdt in dat op 90% van alle berichten dat je krijgt gereageerd moet worden
  • 15 minuten reactietijd, binnen 15 minuten moet jij de vraag kunnen beantwoorden.

Badge Facebook

Op het eerste bericht dat jij stuurt naar de persoon met de vraag wordt de reactiepercentage en -tijd gebaseerd. De volgende berichten hebben geen invloed op de badge.

Wanneer is de badge Facebook zichtbaar?

De Facebook badge is pas zichtbaar wanneer je de badge hebt verdiend. Beheerders van de Facebook bedrijfspagina kunnen de badge wel zien en aan welke voorwaarden ze nog moeten voldoen.

Automatische berichten op de chat

Je kan er voor kiezen dat berichten automatisch worden gestuurd wanneer iemand jou een bericht stuurt op Facebook. Deze berichten worden expresreacties genoemd door Facebook.

Expresreacties zijn slim om in te zetten wanneer je de Facebook-gebruiker meer informatie wilt geven over jouw diensten, producten of website. Zodra jij een berichtje krijgt wordt automatisch de expresreactie gestuurd. Er wordt geen rekening gehouden met expresreacties wanneer jij de Facebook badge wilt verdienen.

Wil jij een expresreactie instellen? Ga dan naar in Instellingen en kies in het linkermenu Berichten. Vervolgens zie je de optie expresreacties. Plaats hier het bericht en personaliseer het met persoonlijke gegevens.

Badge Facebook

Reactietijd weergeven zonder badge

Wanneer jij niet te veel moeite wilt doen om een badge te verdienen maar toch de reactietijd wilt weergeven geeft Facebook 4 opties, namelijk:

  1. Reageert gewoonlijk binnen een paar minuten
  2. Reageert gewoonlijk binnen een uur
  3. Reageert gewoonlijk binnen een paar uur
  4. Reageert meestal binnen een dag

De aanbevolen optie staat standaard weergegeven, hier berekent Facebook zelf de reactietijd. Maar krijg jij veel berichten na werktijd maar wil je toch de badge ontvangen, kies er dan voor om de chat op afwezig te zetten. Facebook gebruikers zien dan dat ze op dat moment geen vragen kunnen stellen, de tijd dat je afwezig bent telt niet mee voor je snelheidsbadge.

Facebook chat status afwezig

Verander de status van de chat wanneer jij Facebook gebruikers wilt laten zien dat je afwezig bent op de chat. Ga naar Berichten en schakel vervolgens AFWEZIG in.

Badge Facebook

Uitschakelen Facebook chat

Wil jij dat niemand jou kan berichten op Facebook, zet dan de privé-berichten optie uit!

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies in het linkermenu Algemeen
  3. Vink Berichten af en sla de wijzigingen op

Badge Facebook

Mocht je nog vragen hebben over jouw Facebook bedrijfspagina of een specifieke vraag over de Facebook badge. Stuur dan een mail naar info@studiomaestro.nl. Hou de Facebook van Studio Maestro goed in de gaten voor het laatste nieuws van Facebook!