Luc Vaesen

Luc Vaesen: “Ik 1300 nieuwe contacten binnengehaald. Ik verstuur heel voorzichtig naar een KLEIN deel van mijn contactenlijst een berichtje. Na weken verzamelen, begin ik 1 op 1 met ze te communiceren. En de resultaten. Bizar. Bijna angstaanjagend. Wat een ongelooflijk krachtig instrument. Als ik dit op mijn contactenlijst loslaat..”

Luc Vaesen is muzikant. In de aanloop naar zijn albumrelease bouwt hij dankzij Messenger Powerhouse een groeiende fanbase in Nederland en Vlaanderen. 30 procent van zijn 1300 Messenger-subscribers heeft hij de afgelopen twee weken binnengehaald.

“Als muzikant ben ik natuurlijk ook een ondernemer, ik handel in mijn eigen kunst. Over een tijdje ga ik een album uitbrengen. Daarvóór wil ik al binding krijgen met mensen waarvan ik weet dat ze mijn liedjes kunnen waarderen.

Net zoals alle andere artiesten heb ik een eigen website. Maar een website is statisch. Voor mij als artiest is Facebook juist perfect. Ik kan een inkijkje geven in mijn leven, een band met mijn fans opbouwen en er veel meer interactie en commitment mee creëren dan met een statische website.

Een maand of drie geleden heb ik eerst de gratis Workshop Facebook Messenger van Studio Maestro gedaan. Daarna ben ik lid geworden van het Messenger Powerhouse.

Tijdens de Workshop heb ik meteen een ManyChat-account aangemaakt, waardoor al mijn contacten automatisch worden opgeslagen. Bij alles wat ik daarna op Facebook heb gedaan, heb ik triggertjes geplaatst om met mij te communiceren via Messenger.

Daardoor heeft mijn Facebookpagina inmiddels 5000 volgers en heb ik 1300 Messenger-subscribers, waarvan er zo’n 300 de laatste twee weken zijn bijgekomen.

Ik sta voor twee grote uitdagingen. Mensen in mijn funnel krijgen en vervolgens zorgen dat ze een cd kopen.

Mijn grootste uitdaging is om mensen in de funnel te krijgen. Van de vijftien miljoen Nederlandse en Vlaamse Facebookgebruikers moet een klein deel mijn Messengerlijst bereiken. Om meer bereik te creëren, broed ik momenteel op een weggever in de vorm van een deel-en-krijgactie. Dat is een mooie uitdaging: hoe wakker je dat enthousiasme bij mensen aan waardoor een nummer 3000 keer wordt gedeeld op Facebook?

Met de tweede uitdaging, zorgen dat subscribers mijn album uiteindelijk kopen, zit het wel goed. 80 procent van de mensen die ik al heb aangeschreven, geeft namelijk aan graag op de hoogte te willen blijven van mijn album.

Het contact met mijn subscribers wil ik warm houden door aan ze te vragen of ze meer van mij willen horen, te vertellen waar ze meer liedjes van mij kunnen vinden en ze te informeren over mijn album.

Tot mijn cd uit is, zo zie ik nu al gebeuren, blijft de database dagelijks groeien met mensen uit heel Nederland en Vlaanderen, die hiervoor nog nooit van me gehoord hadden. Of ze nu uiteindelijk een cd kopen of niet: ik krijg in ieder geval een hoop fantastische complimenten. Dus dat mooie resultaat is al binnen!

Wat ik echt bijzonder en te gek vind, is dat je dankzij Facebook en Messenger de structurele machtsblokken van de muziekindustrie niet meer nodig hebt. Ik hoef niet langs de muzieklabels te gaan of mijn nummers te pluggen bij Radio 2. Ook zonder grote budgetten kun je nu mensen bereiken die jouw liedjes mooi vinden.

Mijn tips voor andere ondernemers? Allereerst: verdiep je goed in je doelgroep. Klinkt cliché, maar gaandeweg vind je meer en meer puzzelstukjes en gaat de bal pas echt rollen. Ook zou ik willen adviseren: ga niet zelf het wiel uitvinden en zoek deskundigheid.

Dat vind ik het mooie aan het Messenger Powerhouse. Het biedt alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan, je kunt er terecht voor al je vragen en dankzij de community leer je veel van andere ondernemers.”

Luc Vaesen,
lucvaesen.nl

Hier zijn nog verschillende manieren waarmee ik je kan helpen om structureel online training te verkopen om vrij te zijn om te werken waar, met wie en wanneer jij wilt.

Gratis online training: Schaalbaar Online Verkopen [60 minuten]: Verkoop jouw kennis online en heb direct meer inkomsten, grotere marges en ben schaalbaar zonder je uren voor geld in te ruilen. De weg naar volledige vrijheid. Een online programma verkopen in onbeperkte aantallen. Het maakt namelijk niet uit of er 1 of 100 trainingen worden verkocht. Het kost niet meer tijd. Het enige verschil is merkbaar op je bankrekening. Aanmelden via: https://studiomaestro.nl/sov

Super Schaalbaar [Boek]: Onbeperkt verkopen van online training, cursussen en coaching. Wij betalen voor het boek, jij betaalt ALLEEN de verzendkosten! Bestellen via http://www.superschaalbaar.nl

Onweerstaanbaar Online: Ik help een selectief groepje ondernemers persoonlijk om structureel online trainingen te verkopen via het internet. Plan een strategiegesprek via: https://studiomaestro.nl/strategiesessie om te zien of we jou kunnen helpen.

Marketing Powerhouse Podcast: Hiermee inspireer ik ondernemers op het gebied van online ondernemen. Ik deel strategieën die helpen om meer klanten te krijgen via het internet. Beluister de podcast via https://studiomaestro.nl/podcast-beluisteren