Ruth Soesman: “Binnen 9 dagen hebben we 12.450 euro omzet gemaakt. Binnen een maand een online leeromgeving gerealiseerd, terwijl we daar al 6 jaar over na denken.”

We liepen er tegenaan dat we al verschillende dingen hadden geprobeerd om online klanten te werven. Ik zag gewoon dat er heel veel potentie in ons bedrijf zat en in ons eentje kwamen we daar niet uit.

Onze bestaande business kwam per direct helemaal stil te staan toen Corona was uitgebroken, geen van onze activiteiten kon doorgaan. 1-op-1 coaching, grote groepen en lange jaartrajecten. Alles stond stil.

De enige manier om nog mensen te ontmoeten was online. Maar ik wilde niet alleen mensen online ontmoeten, ik wil ook online geld verdienen, dat het echt een business stroom voor ons zou worden.

Want onze achterban is heel erg trouw, maar als ik het verkeerd aanpak, als ik het net te commercieel insteek of net niet een sympathieke toon heb, ben ik ze kwijt. Dan denken ze: “Wat is het ITIP nou ineens commercieel geworden?”

We hebben een blog over dromen met 12.000 bezoekers en een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met 10.000 abonnees.

We stoppen super veel energie in een magazine een keer per jaar, dit gaat ook naar 8.000 mensen. Het is echt een mooi gedrukt blad. Maar geeft het nu echt een boost aan onze website aantallen?

Of dat ineens de opleidingen vol stroomden? Vroeger wel, maar dat was nu niet meer zo vanzelfsprekend.

Dus ik merkte dat we wel heel druk waren met van alles, maar dat het zich niet genoeg vertaalde in echte aantallen. Ik vond dat we te hard moesten werken om die hele goede opleidingen van ons vol te krijgen. Terwijl andere aanbieders met minder kwalitatieve opleidingen al maanden vooruit vol zaten.

Toen ik Dennis de eerste keer live sprak merkte ik hoe goed hij zich eigenlijk op iedere type business kan afstemmen. Dus ik wist niet hoe strategisch Dennis was. Ik wist wel dat hij heel goed was in marketing, maar ik wist niet dat hij ook zo snel een businessmodel van een ander door zou hebben en daar vervolgens een marketingadvies op maat voor zou hebben.

We hebben nu ineens een online leeromgeving met meer dan 300 online klanten die er voorheen niet was, dus dat is echt waanzinnig.

In het begin hebben we al twee webinars gehouden, maar dat waren geen webinars met een aanbod aan het einde. Dat waren online lezingen. Door Dennis hebben we het aangedurfd om een aanbod te doen.

Ik heb letterlijk het script van Dennis gevolgd. Die middag daarvoor heeft Dennis nog gezegd: “Draai even je hele aanbod om.” Anders hadden we denk ik €800,- omzet gemaakt, maar doordat hij het zo anders kaderde hebben we echt iets kunnen neerzetten. De volgende ochtend hadden we 251 deelnemers voor een product van €50,-.

Binnen 9 dagen hebben we €12.450,- omzet gemaakt.

Zonder Dennis had ik het denk ik niet eens aangedurfd om echt dat aanbod te gaan doen.

Vervolgens bleven de klanten door druppelden. We zijn nu bijna een jaar verder en inmiddels zijn er voor al onze opleidingen wachtlijsten. Het verschil tussen online-offline bestaat gewoon niet meer. Je moet het online gewoon goed voor elkaar hebben anders krijg je geen klanten.

Ruth Soesman
Itip.nl – Opleidingsinstituut. School voor het leven.

Hier zijn nog verschillende manieren waarmee ik je kan helpen om structureel online training te verkopen om vrij te zijn om te werken waar, met wie en wanneer jij wilt.

Gratis online training: Schaalbaar Online Verkopen [60 minuten]: Verkoop jouw kennis online en heb direct meer inkomsten, grotere marges en ben schaalbaar zonder je uren voor geld in te ruilen. De weg naar volledige vrijheid. Een online programma verkopen in onbeperkte aantallen. Het maakt namelijk niet uit of er 1 of 100 trainingen worden verkocht. Het kost niet meer tijd. Het enige verschil is merkbaar op je bankrekening. Aanmelden via: https://studiomaestro.nl/sov

Super Schaalbaar [Boek]: Onbeperkt verkopen van online training, cursussen en coaching. Wij betalen voor het boek, jij betaalt ALLEEN de verzendkosten! Bestellen via http://www.superschaalbaar.nl

Onweerstaanbaar Online: Ik help een selectief groepje ondernemers persoonlijk om structureel online trainingen te verkopen via het internet. Plan een strategiegesprek via: https://studiomaestro.nl/strategiesessie om te zien of we jou kunnen helpen.

Marketing Powerhouse Podcast: Hiermee inspireer ik ondernemers op het gebied van online ondernemen. Ik deel strategieën die helpen om meer klanten te krijgen via het internet. Beluister de podcast via https://studiomaestro.nl/podcast-beluisteren