Facebook leadpages, op Facebook leads verzamelen met leadpages

Facebook leadpages

01 Apr Facebook leadpages, op Facebook leads verzamelen met leadpages

Met een Facebook lead advertentie kan je snel en simpel e-mailadressen verzamelen. Maar er zijn nog meer verschillende manieren om het optimale te halen uit jouw Facebook bedrijfspagina, namelijk met behulp van Leadpages.

Wat is leadpages?

Leadpages is een handige tool waar landingspagina’s mee gemaakt kunnen worden. Elk landingspagina heeft een doel, denk aan sales, het verkrijgen van een opt-in of een andere doel. Leadpages biedt verschillende templates aan waar het voor de gebruiker eenvoudig is om de pagina aan te maken.

Het verzamelen van een e-mailadres gaat voornamelijk samen met een LeadBox op leadpages. Een LeadBox is een pop-up op een pagina waar verschillende gegevens ingevuld kunnen worden. Velen zetten een LeadBox in met een beloning, denk aan een gratis e-book, whitepaper of een andere give-away.

Leadpage integratie Facebook

Leadpages maakt het mogelijk om de acties die zij aanbieden met de landingspagina’s ook zichtbaar te maken op Facebook. Dit is een voordeel voor Facebook gebruikers op jouw pagina, zo hoeven zij de Facebook app niet te verlaten. Tegenwoordig gebeuren alle verwijzingen binnen de Facebook-app.

De landingspagina kan jij namelijk installeren als tabblad. Achter een tabblad wordt dan de landingspagina in een eenvoudige opzet weergegeven. Een slimme tool wanneer jij snel Facebook leads wilt verzamelen op Facebook.

Facebook leadpages

Stappenplan Facebook Leadpages als tabblad

Wanneer jij Leadpages wilt als tabblad volg dan de volgende stappen

Stap 1 | Klik op ‘publish’ bij de Leadpage die je wilt plaatsen.

Leadpages

Stap 2 | Kies het tabblad Facebook

Facebook leadpages

Stap 3 | Selecteer de Facebook pagina waar je het tabblad van Leadpages wilt plaatsen

Facebook leadpages

Stap 4 | Voeg de Leadpages tab toe op Facebook

Automatisch is het tabblad naam Leadpages. Dit kan gewijzigd worden in een duidelijke naam zodat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten wanneer ze op het tabblad klikken.

Aanpassen tab naam Leadpages

Stap 1 | Ga naar de bedrijfspagina en kies rechtsboven Instellingen

Facebook leadpages

Stap 2 | Kies in het linker menu Apps

Stap 3 | Wijzig de instellingen van de apps

Stap 4 | Voer de gewenste naam in en kies een afbeelding

Facebook leadpages

Wil jij liever een tabblad op maat, lees dan het artikel ‘Facebook tabblad maken op bedrijfspagina’. Kom je er niet helemaal uit of heb je nog hulp nodig? Stuur dan een mail naar info@studiomaestro.nl en schakel de hulp in van de Maestro’s!