What(‘)s(h)App(ening)?! Jouw website via WhatsApp delen.

WhatsApp-deelknop

09 Jul What(‘)s(h)App(ening)?! Jouw website via WhatsApp delen.

De berichten op je website kunnen wellicht al gedeeld worden op Facebook, Twitter en Google Plus. Wanneer je als bezoeker een bericht deelt, zien al je volgers dat jij die pagina hebt gedeeld. Vaak wil je echter niet dat iedereen dit te zien krijgt en deel je het bericht maar niet via social media. De share is eigenlijk alleen bedoelt voor een één persoon of een kleine groep mensen. De pagina delen via WhatsApp is hiervoor perfect, je kunt de pagina gericht sturen naar een persoon of groep en krijgt makkelijk antwoord op de share. Veel gebruiksvriendelijker dan de URL te kopiëren en door te sturen. Om er voor te zorgen dat je gebruikers makkelijk je pagina kunnen delen via WhatsApp, kun je de WhatsApp deelknop op je website toevoegen.

Gratis mond op mond reclame

Mond op mond reclame is van onschatbare waarde voor jou product en het internet is de ideale manier om aan mond op mond reclame te komen. Wanneer je product op Facebook of Twitter wordt gedeeld, zien veel mensen je website voorbij komen, maar de vraag is of mensen deze ook WhatsApp delenaan klikken en daadwerkelijk een bezoekje brengen aan jou website. Denk bijvoorbeeld aan de like-box van Facebook. (Wist u trouwens al dat dit ook veranderd is? Lees hier meer over de Facebook like-box.) Wanneer je een linkje ontvangt via WhatsApp is de kans groter dat je erop klikt dan wanneer je het linkje voorbij ziet komen op je Facebook-tijdlijn. Een bericht delen via een WhatsApp deelknop op je website is erg gemakkelijk en zal mensen nog meer aanmoedigen om het bericht te delen. Het via WhatsApp delen is dus gewoon een gratis vorm van reclame!

Jouw website via WhatsApp delen?

Wil je de deelknop ook op jouw website plaatsen? Maak dan eerst de knop aan op deze website. Vervolgens moet je de knop toevoegen aan je website wat helaas wat lastiger is dan het toevoegen van een Facebook of Twitter deelknop. Dit komt doordat de WhatsApp deelknop alleen weergegeven wordt op Android en iOS toestellen met WhatsApp en niet op een computer of iPad. Om de knop in te stellen op de website moet je wat code aanpassen, maar allereerst zul je natuurlijk de knop moeten maken. Wanneer je via bovenstaande website de knop hebt gemaakt, kopieer je de code en plaats je deze op je website. Onderstaande code is een simpel voorbeeld van een code voor een knop waarbij je de huidige pagina kunt delen.

<a href=”whatsapp://send” data-text=”Bekijk deze leuke pagina!” data-href=”” class=”wa_btn wa_btn_m” style=”display:none”>Delen</a>


Vervolgens zul je de bestanden voor de knop moeten downloaden van de website waarop je de knop hebt gemaakt en deze bestanden uploaden naar je eigen servers. Ten slotte zul je in de code van je website onderstaande code moeten toevoegen waarbij je url/to/your/button/whatsapp-button.js vervangt door de locatie waar jij  whatsapp-button.js hebt geupload. Deze code plaats je net voor  de </body>-tag in je broncode.

<script type=”text/javascript”>if(typeof wabtn4fg===”undefined”){wabtn4fg=1;h=document.head||document.getElementsByTagName(“head”)[0],s=document.createElement(“script”);s.type=”text/javascript”;s.src=”url/to/your/button/whatsapp-button.js”;h.appendChild(s);}</script>

Hulp nodig? Schakel dan Studio Maestro in. Neem contact met ons op door te bellen naar 073 203 21 50 of te mailen naar info@studiomaestro.nl.