SMP031 : Alles over de kracht van een goed netwerk en Fact Based Marketing met Alex van Ginneken

Studio Maestro Podcast

06 jul SMP031 : Alles over de kracht van een goed netwerk en Fact Based Marketing met Alex van Ginneken

In de 31e aflevering van de Studio Maestro Podcast spreek ik met Alex van Ginneken. Alex van Ginneken is internet entrepreneur en woont in Groningen. Sinds 2 jaar is Alex van Ginneken actief als online business coach en helpt hij ondernemers om online te groeien. Daarnaast is hij actief in 5 verschillende bedrijven die hij ook helpt om online te groeien.

Vertrouwen binnen een organisatie
Alex geeft aan dat wanneer een proces staat, duidelijk is en overgelaten kan worden aan een team hij meer afstand kan nemen binnen een organisatie. De volgende punten zijn belangrijk bij een goedlopende organisatie wanneer je leads wilt binnenhalen:

– Business Case
– De eerste klanten
– De vernoemingen van een concept of merk
– Vertrouwen

Autoriteit in de markt
Vertrouwen is belangrijk! Hiervoor is het belangrijk dat je autoriteit hebt in de markt waarin je actief bent. Allereerst is het dan belangrijk om de netwerken waar je wilt zitten op te zoeken en hier actief te zijn. Denk aan gastbloggen, seminars, case study’s opbouwen of iets anders, zolang het bedrijf maar zichtbaar wordt binnen het netwerk. Dit is uiterst belangrijk omdat hier de doelgroep zit.

De kracht van een goed netwerk
De kracht van een goed netwerk is dat op het moment dat je iets nodig hebt je de vraag kan stellen ‘Wie kan mij hier bij helpen?’. Met een stabiel netwerk is het makkelijker om de juiste mensen te benaderen en deuren te openen. Dankzij zijn netwerk kan Alex snel zijn business introduceren, zo heeft hij een platform waar hij elementen kan pitchen,┬átesten en lanceren.

Fact Based Marketing
Tegenwoordig is het steeds belangrijker om beslissingen te kunnen onderbouwen met cijfers, dit wordt ook wel Fact Based Marketing genoemd. Zo zijn in de meeste gevallen cijfers steeds vaker een voorwaarde om een organisatie te laten groeien.

Wil jij meer weten over netwerken, Fact Based Marketing en hoe je dit kan toepassen? Luister dan snel de 31e aflevering van de Studio Maestro Podcast.

In deze aflevering leer je:

  • Wat het beste moment is wanneer je uit een onderneming moet stappen;
  • De belangrijkste punten waaraan je moet voldoen om leads binnen te halen;
  • Waarom vertrouwen zo belangrijk is;
  • Hoe je vertrouwen krijgt binnen een bepaalde markt;
  • De kracht van een goed netwerk;
  • Hoe je contacten ‘warm’ kunt houden;
  • Alles over Fact Based Marketing;
  • Hoe je een website meetbaar kan maken;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering