SMP036 : Een winstgevende website opzetten met Seph Fontane Pennock

Studio Maestro Podcast

13 sep SMP036 : Een winstgevende website opzetten met Seph Fontane Pennock

In de 36e aflevering van de Studio Maestro Podcast spreek ik met met Seph van Fontane Pennock. Seph is internetondernemer en momenteel bezig met positieve psychologie waar hij via positivepsychologyprogram.com informatie en programma’s online verkoopt aan psychologen in voornamelijk de VS. Daarnaast is hij ook actief in de Nederlandse markt waar hij ondernemers coacht om meer omzet te behalen met hun online business. Met zijn boek ‘LEAN website’ verovert hij langzaam de Nederlandse markt.

De reis van Seph
In deze aflevering vertelt hij hoe zijn ‘ondernemersreis’ is begonnen. Het begon allemaal met het verkopen van zonnebloempitten op de basisschool. Hij kreeg de smaak van het ondernemen al van jongs af aan te pakken. Zijn eerste online business was op eBay waar hij ‘Magic the Gathering’ kaarten verkocht.

Al snel bleek dat Seph een kantoor niet nodig had en vertrok naar Gran Canaria om daar te gaan werken. Hij gooide zijn winterjas weg en besloot om naar plekken te gaan waar het warm was. Na Gran Canaria, Bali en Amerika eindigde hij in Lissabon waar hij zijn vriendin heeft ontmoet via zijn mailinglijst.

De LEAN website
Seph doet altijd 2 dingen anders met zijn websites dan andere ondernemers. Deze twee tips deelt hij dan ook in de podcast. Zo bespreekt hij hoe:

1. jij het beste op een homepage kunt laten zien wat jij de websitebezoeker te bieden hebt;
2. je met 1 URL, 1 taak hebt.

Het boek LEAN
Mensen hebben vaak een idee maar hebben geen idee hoe ze het moeten uitvoeren. Het boek van Seph helpt hier bij. Dit geldt ook voor ondernemers die al een online business hebben staan maar nog niet het maximale er uit halen. Vandaar ook de ondertitel van het boek ‘Van een ideetje onder de douche, naar een winstgevende website’.

In deze aflevering leer je:

  • Hoe je het beste in het buitenland kan werken;
  • Een website het beste op kan bouwen;
  • De ondernemersregels van Seph;
  • Meer over e-mailstrategieën;
  • Hoe je succesvol kan ondernemen;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering