Facebook video advertentie – de mogelijkheden, het stappenplan en meer!

01 feb Facebook video advertentie – de mogelijkheden, het stappenplan en meer!

facebook video advertentieMet een Facebook video advertentie kan je …

 • een verhaal te vertellen,
 • vertrouwen op te bouwen,
 • mensen het gevoel geven dat ze jou al kennen,
 • autoriteitsstatus opbouwen,
 • je merk versterken,
 • en nog veel meer..

Met behulp van een video advertentie op Facebook vertel jij een verhaal. Op die manier kan je potentiële klanten warm maken voor bijvoorbeeld jouw opt-in of sales pagina. Je kan video’s ook gebruiken als ‘branding’ en hiermee jouw merk sterk weergeven. Al met al zijn de mogelijkheden met een Facebook video advertentie oneindig.

Wat zijn de mogelijkheden

1. Opt-in pagina / salespagina verbeteren
Gebruik Facebook video advertenties wanneer je het websiteverkeer wil leiden naar een opt-in pagina of sales pagina. Vertel in de video wat de bezoeker kan verwachten. Maar verklap natuurlijk niet alles maar ‘trigger’ de kijker om naar de gewenste pagina te gaan.

Opt-in pagina : laat zien wat een website bezoeker krijgt wanneer hij of zij een e-mailadres achterlaat. Een e-mailadres achterlaten is persoonlijk en niet iedereen doet het zomaar. Hierdoor kan je niet simpelweg vragen of iemand een e-mailadres invult. Geef in de video aan jouw websitebezoeker allemaal kan verwachten.

Sales pagina : biedt jij op jouw website leuke producten aan waar niet iedereen van op de hoogte is. Geef aan wat je allemaal aanbiedt en geef informatie over de producten. Daarnaast kan je iemand belonen wanneer ze het filmpje afkijken, denk aan een kortingscode op het einde. Daarnaast kan jij zo in de gaten houden welke mensen het filmpje tot het einde kijken.

2. Branding video
Je kan de Facebook video advertentie ook gebruiken als branding video. Een goede mogelijkheid om een verhaal te vertellen, vertrouwen op te bouwen en mensen het idee te geven dat ze jou al kennen. Laat potentiële klanten een kijkje nemen achter de schermen en versterk jouw merk.

Door ze mee te nemen naar jouw bedrijf en kennis te laten maken met bijvoorbeeld jouw collega’s ontstaat er vertrouwen. Door regelmatig een video te posten over verschillende gebeurtenissen krijgen zij het idee dat ze jou kennen. Neem ze mee op reis!

Na verloop van tijd heb je een autoriteitsstatus opgebouwd, kennen ze jou en jouw merk beter waardoor bezoekers van jouw Facebook pagina eerder klanten zullen worden.

Een branding video kan je vastzetten als vastgezet bericht op jouw Facebook pagina. Het wordt dan een soort introductie van jouw bedrijf, product, service of website.

3. Leads genereren
Wanneer jij als doel hebt om leads te generen met Facebook en je hebt geen groot budget is een Facebook video advertentie ideaal om mee te beginnen.

Wat bij een Facebook video advertentie met als doel leads generen belangrijk is is de kwaliteit van de lead. Denk alvorens goed na wat je vraagt van de bezoeker en wat je er voor geeft. Laat daarna in de video zien wat je hen aanbiedt maar ga niet gooien met aanbiedingen, geef potentiële klanten waarden zodat ze jou beter leren kennen.

De ROI (Return Of Investment) is hoger bij een Facebook video advertentie. Zo nemen mensen de tijd om een video te bekijken waardoor ze meer betrokken zijn bij jouw merk, bedrijf of product.

Misschien komt het bij jou ook voor, je scrollt door je tijdlijn en de video’s beginnen automatisch af te spelen. Misschien denk je nu dat je moet betalen voor elke video dat begint af te spelen. Maar dit is niet het geval. Zo begint de teller van de advertentie te lopen na 10 seconden. Je betaalt namelijk per videoweergave van 10 seconden. De totale kosten worden berekend met behulp van 10 seconden, namelijk het uitgegeven bedrag gedeeld door het aantal videoweergaven.

Facebook video advertentie

De inhoud van een Facebook video advertentie

De content van een Facebook video advertentie is erg belangrijk, er zijn verschillende manieren om met de content van een video om te gaan, namelijk :

1. Leerzaam
De beste video zijn video’s die jouw potentiële klant kennis bijbrengen. Werk jij bijvoorbeeld in de voeding? Vertel dan in een video wat de meest eiwitrijke voedingsmiddelen zijn. Door kennis in de ogen van de klant ‘gratis’ te delen willen ze meer weten en hebben van jou.

2. Informeren
Informeer anderen in jouw video’s. Denk aan leuke feiten of weetjes binnen jouw branche. Heb jij bijvoorbeeld een erg leuk artikel op jouw website staan? Deel een samenvatting en laat in een video zien wat ze allemaal leren in het artikel.

3. Verkopen
Heb jij een leuk product op jouw website die je graag wilt verkopen? Doe een sales pitch in jouw video. Doe net alsof ze in jouw winkel komen en haal de bezoeker over om het product te verkopen. Biedt een oplossing voor de problemen die jouw potentiële klanten kunnen hebben.

De lengte van een video

De lengte van een video is erg belangrijk. Wil je een bezoeker informeren of iets leren dan moet je het verhaal zo duidelijk mogelijk overbrengen. Begin een video met het belangrijkste punt wat jij wilt vertellen en pak de aandacht.

Veel mensen beseffen vaak niet dat er een oplossing is voor hun probleem. Sommigen weten niet eens dat ze een probleem hebben. Laat bezoekers kennis maken met het probleem en biedt de oplossing. Je warmt ze als het ware op zodat ze jou sneller en beter begrijpen.

Potentiële klanten moet je kennis bijbrengen, waarde geven, oplossingen aanbieden en een binden met een duidelijk call-to-action. Het hoeft niet lang te zijn! Dit kan al in 1 of 2 minuten. Wanneer klanten bereidt zijn om gegevens te geven kan je aan een lange termijn relatie werken.

Tips voor het maken van een video

 • Maak een video met een call-to-action. Zorg er voor dat men iets te doen heeft na het zien van de video. Breng jij potentiële klanten kennis bij met jouw video’s? Geef met een duidelijk call-to-action aan waar ze meer kunnen leren.
 • Een video hoeft niet uitgeschreven op papier te staan. Het is ook niet erg wanneer je je verspreekt op een video. Dit maakt het juiste persoonlijk en geloofwaardiger.
 • Wat blijkt is dat video’s met een lengte van 6 minuten het beste doen wanneer je kennis wilt bijbrengen of anderen wilt informeren. Maximaal 12 minuten is aan te raden wanneer je een heel artikel wilt uitleggen.
 • Zorg voor een duidelijk call-to-action. Bij elke video kan je een aanzet tot actie aanmaken, dit is optioneel. Er wordt dan een bubtton weergegeven bij het tijdlijn bericht, er zijn 6 acties waar je uit kunt kiezen. Hier mee kan je laten zien wat je van de video-bezoeker verwacht. De aanzet tot acties zijn :

1. Shoppen
2. Nu boeken
3. Meer informatie
4. Registreren
5. Downloaden
6. Meer bekijken

 • Wanneer mensen na het bekijken van de video geen lead genereren maakt dit niks uit! Je kan ze later retargeten met de Facebook Pixel.

Hoe maak ik een Facebook video advertentie?

Wanneer je een Facebook video advertentie wilt maken heb je de inloggegevens nodig van het advertentieaccount van Facebook. Wanneer je bent ingelogd volg je de volgende stappen :

Volg het stappenplan om een video campagne op te zetten :

Stap 1 : Kies de groene button ‘Maak een advertentie’

Stap 2 : Kies een doelstelling voor de campagne, in dit geval ‘aantal videoweergaven verhogen’.

Stap 1 - Facebook video advertentie

Stap 3 : Kies de pagina waar de advertentie voor is bedoeld.

STAP 3 - Facebook video advertentie

Stap 4 : Kies de doelgroep, bepaal de locatie, leeftijd, geslacht en taal. Daarnaast kan je ook demografische gegevens, interesses of gedrag selecteren. Zorg er voor dat de doelgroep aansluit bij jouw bedrijf, zo weet je zeker dat potentiële klanten de advertentie te zien krijgen.

STAP5 - Facebook video advertentie

Stap 5 : Bepaal hoe veel je uit wilt geven, hoe meer budget je in een advertentie stopt hoe meer je er uit kan halen. Wanneer je een budget verhoogt zal het bereik ook stijgen.

Stap 6 : Kies voor een begin- en einddatum van de campagne.

STAP4 - Facebook video advertentie

Stap 7 : Maak vervolgens de advertentie

Stap 8 : Selecteer een al eerder geüploade video of upload een nieuwe video.

STAP7 - Facebook video advertentie

Stap 9 : Kies de tekst die je wilt gebruiken bij je Facebook video advertentie, deze tekst mag uit 90 tekens bestaan.

STAP6 - Facebook video advertentie

Stap 10 : Stel een call-to-action in om video kijkers aan te zetten tot actie. Kies de aanzet tot actie en voer hier de bestemmings-URL in.

Stap 11 : Controleer je advertentie bij het advertentievoorbeeld, plaats vervolgens de advertentie.

De advertentie is online!!

Tips bij het ontwerpen van een Facebook video advertentie

Let op de volgende punten wanneer je een Facebook video advertentie wilt opzetten :

 • De tekst bij een video mag uit 90 tekens bestaan.
 • De afbeelding van de video moet overeenkomen met de hoogte-breedteverhouding van je video. Daarnaast moet je letten op de 20%-regel van Facebook, namelijk dat een afbeelding niet uit meer dan 20% tekst mag bestaan.
 • De video moet bij voorkeur ‘ high profile’ zijn, vierkante pixel bevatten, een vaste beeldsnelheid en ‘progessive scanning’.
 • .mp4-container heeft de voorkeur.
 • De aanbevolen beeldverhouding is 4:3.
 • Het bestandgrootte mag maximaal 1,75 GB zijn.
 • Maximale lengte van een video is 45 minuten.

De Facebook video advertentie is een goede manier om verhalen te delen, jouw merk te versterken, leads te genereren en nog veel meer. Met een duidelijke en persoonlijke video kan jij er voor zorgen dat de kijker overtuigd wordt om het doel van de video te behalen. Denk aan het aanvragen van een e-book of het bekijken van je blogberichten op de website. Zet dus snel een Facebook advertentie op! Benieuwd naar een ander soort advertentie? Lees dan het artikel ‘Facebook Lead advertentie maken – de mogelijkheden, het stappenplan, tips en meer!‘.

Wil je meer weten over Facebook adverteren? Hou dan de blog en Facebook van Studio Maestro goed in de gaten. Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar contact@studiomaestro.nl. De Maestro’s helpen jou graag verder met het behalen van succes via Facebook!