SMP030 : Grip op cijfers en winstgevende plannen met Femke Hogema

Studio Maestro Podcast

29 jun SMP030 : Grip op cijfers en winstgevende plannen met Femke Hogema

In de 30e aflevering van de Studio Maestro Podcast spreek ik met Femke Hogema. Femke begeleidt ondernemers om grip op cijfers te krijgen, want wanneer je grip op cijfers hebt kan je succesvol zijn. Femke maakt cijfers voor ondernemers leuk, toegankelijk en praktisch.

Unleash the power within met Tony Robbins
Femke is dit jaar in Londen geweest voor het event van Tony Robbins. Dit heeft voor haar veel veranderd in allerlei positieve opzichten. Femke noemt dit event bijzonder omdat het niet lijkt op een andere event. Alles wat Tony vertelt doet hij ook, dit vindt Femke erg inspirerend.

Grip op de cijfers
Het is een kwestie van bewustzijn en de keuze maken om met cijfers aan de slag te gaan, dat is eigenlijk de eerste stap. Femke geeft aan dat een bedrijf twee fundamenten heeft, namelijk marketing en verkoop en financiën.

Het begint allemaal met een plan, ze willen een product in de markt brengen of anderen inspireren. Veel ondernemers hebben dit vaak allang uitgedacht. Maar wanneer je de vraag gaat stellen hoe ze hier geld mee gaan verdienen kunnen maar weinig mensen er antwoord op geven. Dit is een essentiële vraag, want het antwoord laat zien of de plannen haalbaar zijn of dat het een hobby is.

Een winstgevend plan
De stappen van een winstgevend plan volgens Femke:

1. Begin bij een winstgevende plan altijd met de vraag ‘Wat ga je verkopen?’, geeft Femke aan. De producten en/of diensten deel je vervolgens op.
2. Vervolgens ga je deze elementen op een groot vlak papier zetten. Door het fysiek op te schrijven heb je hier een beter beeld van en kan je het beter in gaan plannen. Dit leidt uiteindelijk tot het maken van keuzes.
3. De volgende stap is het plan koppelen aan euro’s. Als plannen uiteindelijk omgezet worden in cijfers kan er gekeken worden of het plan wel werkelijk winstgevend is.
4. De kosten, voordat er winst gecreëerd kan worden moeten er eerst kosten gemaakt worden. Deze kosten moeten verzameld worden in een overzicht om te kijken of het plan onder de streep positief is.

Wil jij ook grip op je cijfers, een winstgevend plan opstellen en op die manier succesvol zijn? Luister dan snel de 30e aflevering van de Studio Maestro Podcast.

In deze aflevering leer je:

  • Hoe cijfers leuk, toegankelijk en praktisch kunnen zijn;
  • Hoe je met grip op cijfers succesvol kan zijn;
  • Meer over het ‘Unleash the power within’ event van Tony Robbins;
  • De twee fundamenten van een bedrijf;
  • Hoe je een winstgevende plan opzet;
  • Waar je allemaal op moet letten om een onderneming op te zetten;
  • Beste programma’s om cijfers overzichtelijk te maken;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering