SMP028 : Het opzetten van een eigen community en een verdienmodel met Raymond Gruijs

Studio Maestro Podcast

15 jun SMP028 : Het opzetten van een eigen community en een verdienmodel met Raymond Gruijs

In de 28e aflevering van de Studio Maestro Podcast spreek ik met Raymond Gruijs. Raymond Gruijs komt uit een traditionele markt en wilde zich hier gaan onderscheiden, dit betekende dat hij dingen anders moet aanpakken. Dit was het moment dat hij zich is gaan verdiepen in de online wereld wat leidde tot een nieuw businessmodel. Zo ondervond hij twee problemen op de markt, namelijk:

1. Werkgevers hebben van alles en nog wat met medewerkers. Ze kampen met problemen bij afwezigheid van zieken, het niet goed functioneren van werknemers, contracten en nog veel meer.
2. Hij zag dat coaches het lastig vinden om bij werkgevers aan tafel te komen.

Hier heeft hij zich in verdiept wat leidde tot de creatie van een verdienmodel voor coaches. Zo begeleidt Raymond Gruijs coaches bij opdrachten voor werkgevers, dit doet hij op drie manieren:

1. Een-op-een coaching
2. Middels een online platform en community
3. Coachingsopleiding

Let’s get ready to rumble!
De training omgeving van Raymond Gruijs is nieuw en maakt grote sprongen. De omgeving noemt hij ‘Rumble’, een term uit de bokswereld. Zo ben je als coach of ondernemer altijd aan het knokken voor tijd, omzet en klanten. ‘Rumble’ betekent ook letterlijk het geluid van een golf dat breekt op het strand, zo brengt Raymond Gruijs coaches in beweging om het werkplezier voor werkgevers terug te vinden.

Een community opzetten
Met zijn eigen community helpt Raymond Gruijs coaches en werkgevers. Het idee kwam doordat velen door de bomen het bos niet meer zien, zo bestaan er ontelbaar veel coaches en weet men niet welke coach het beste bij een organisatie past. Daarnaast wilde Raymond Gruijs al zijn kennis delen middels video’s in de community. Sinds twee weken is zijn community live en ontstaat er al enige interactie.

Wat Raymond ziet is dat men bang is om te delen, vooral de generatie die niet opgegroeid is met het internet. Zo werd vroeger gezegd dat men niet te veel moest weggeven omdat de klanten dan niet meer komen. Tegenwoordig is dit anders, wanneer je veel deelt creëer je een expert status waardoor mensen vertrouwen krijgen. Dit is Raymond Gruijs dan ook gaan doen en dit stimuleert hij dan ook bij zijn coaches!

In contact komen met internetmarketing
Raymond geeft aan dat men vroeger niet zo bezig hield met internet. Hierdoor is er veel winst te behalen op de traditionele markt met kleine internetmarketing technieken. Twee jaar geleden kwam Raymond in contact met de online wereld. Dit was een hele reis en ging door hele diepe dalen. Online communiceren is veel directer dan wanneer je met iemand aan tafel zit.

Benieuwd wat deze punten inhouden zodat jij snel verandering binnen je organisatie kan realiseren? Luister dan snel de 26e Studio Maestro Podcast aflevering met Wilco!

In deze aflevering leer je:

  • Wat veelvoorkomende problemen zijn van werkgevers;
  • Waar coaches tegenaanlopen;
  • Hoe je een community kan creëren;
  • De voordelen van delen;
  • Verschillen online content nu en vroeger;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering