SMP024 : Hoe jij je bedrijf kan laten groeien zonder er meer tijd in te steken met Taco Oosterkamp

Studio Maestro Podcast

11 mei SMP024 : Hoe jij je bedrijf kan laten groeien zonder er meer tijd in te steken met Taco Oosterkamp

In de 24e aflevering van de Studio Maestro Podcast spreek ik met Taco Oosterkamp. Taco is eigenaar van delegeren.nl en bedrijfsgroei.nl en helpt ondernemers hun bedrijf te laten groeien zonder er meer tijd in te steken. Dagelijks helpt hij ondernemers om slimmer na te denken op allerlei gebieden. Door een boek te schrijven, mensen te coachen, filmpjes op te nemen en nog veel meer deelt hij enorm veel waardevolle inhoud.

Hoe het allemaal begon..
Toen hij 19 jaar was had hij zijn eigen bedrijf opgezet. Hier heeft hij geen winst uit gehaald maar wel enorm veel kennis! Deze kennis deelt hij ook in deze podcast! Taco Oosterkamp ziet geen enorm verschil tussen klanten en mensen die geïnteresseerd zijn, de informatie die hij deelt is toegankelijk voor iedereen. Het gaat hem echt voornamelijk om het helpen met mensen om meer winst te behalen door de kennis in praktijk te brengen.

Verkoop en marketing is maar een klein deel in een bedrijf maar erg belangrijk. Het is dan ook belangrijk dat men de juiste manier vindt om hier aan te werken. Het begint allemaal bij jezelf en bij wie jij bent als het gaat om werkplezier. Taco zegt dan ook ‘De ene ondernemer is niet de andere’. Taco is constant bezig met waarde geven voor het publiek. Dit doet hij dan ook in deze podcast! Zo geeft Taco aan dat er 9 elementen belangrijk zijn om groei van een bedrijf te realiseren.

Het leukste element voor de groei van een bedrijf!
Een van de leukste vindt hijzelf customer friendship, dit wordt maar weinig gedaan in Nederland en hier liggen dus kansen. Wanneer ondernemers winst of omzet willen verhogen gaat iedereen in de ‘marketing-stand’, dit is niet erg en goed om te doen. Maar in sommige bedrijven is het goed om te werken aan customer friendship. Hier gaat het om een goede relatie opbouwen met de klant dat verder gaat dan een transactie.

Stel dat er iets misgaat in de communicatie met de klant dan is er tenminste goodwill opgebouwd waardoor de relatie met de klant niet meteen kapot is. Zo zijn er verschillende manieren om te investeren in een klant! Een bedrijf kan hierdoor groeien omdat klanten minder snel weglopen of stoppen met klant zijn.

In deze podcast vertelt Taco meer over hoe je een bedrijf flink laat groeien zonder er meer tijd in te steken en hoe je kan werken aan de customer friendship. Zo bespreekt hij verschillende elementen die hierbij erg belangrijk zijn. Ben jij ook van plan om jouw bedrijf flink te laten groeien? Luister dan snel de 24e Studio Maestro Podcast aflevering en kom er achter wat belangrijk is bij de groei van een bedrijf.

In deze aflevering leer je:

  • Hoe een bedrijf in elkaar zit;
  • Waarom men niet de goede manier van marketing kan vinden;
  • Hoe je werkplezier krijgt;
  • Meer over de weg naar groei;
  • Hoe Taco duizenden ondernemers inspireert;
  • Waarom ondernemers helpen in armoede zo belangrijk is;
  • Hoe je het voor elkaar krijgt om op zo veel mogelijk platformen aanwezig te zijn;
  • Wat customer friendship is;
  • Hoe je goodwill creëert bij een klant;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering