SMP020 : Koude acquisitie en bewust contact leggen, de succesfactoren van Martijn

30 mrt SMP020 : Koude acquisitie en bewust contact leggen, de succesfactoren van Martijn

In de 20e aflevering praat ik met Martijn van der Tuin. Martijn is actief ondernemer sinds 2006, het jaar waar hij een aantal bedrijven heeft opgericht die hij in 2010 weer heeft verkocht. Sinds 2011 is hij actief als coach, zo helpt hij ondernemers bij succesvol ondernemen, en zet hij nog een aantal bedrijven op. Martijn begon met zijn fietskoerier bedrijf in Groningen wat voor hem een zeer leerzame periode was.

Het begon allemaal met een website en een visitekaartje ontworpen door zijn schoonmoeder, geen klanten en een fiets. Nadat hij een blogartikel had gepubliceerd op verschillende kanalen begon het te lopen. Na een tijd had hij zelfs personeel nodig en vond hij het moment om verschillende werkzaamheden uit te besteden. En dat bood hem tijd, het allerbelangrijkste voor groei!

Martijn besteedt verschillende werkzaamheden uit. Op die manier heeft hij meer tijd wat erg belangrijk is om te groeien. Hij werkt met verschillende stagiaires en heeft een virtuele assistent. Dankzij de vastgelegde processen kan hij optimaal werkzaamheden uitbesteden, echter is het wel belangrijk om hier goed te delegeren geeft Martijn aan in de podcast. Communicatie is hier erg belangrijk!

Een succesfactor van Martijn voor zijn groei is dat hij heel bewust contact legt met mensen. Dankzij deze persoonlijke binding groeit de gunfactor en kan groei gerealiseerd worden. Zo heeft Martijn verschillende bedrijven op kunnen bouwen! Luister de 20e Studio Maestro Podcast aflevering waar Martijn nog meer vertelt over hoe hij is begonnen, waarom hij zijn bedrijven weer verkocht en nog veel meer!

In deze aflevering leer je:

  • Het moment wanneer je werk kunt uitbesteden;
  • Welke activiteiten je het beste kunt uitbesteden voor meer tijd en groei;
  • Hoe je het beste kunt uitbesteden;
  • Waar ondernemers tegenaan lopen;
  • Wat een goed werkproces is;
  • Wat een succesfactor is voor groei;
  • Wat de drie soorten ondernemers zijn;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering