SMP029 : Werken aan gezondheid en geluk met Richard de Leth

Studio Maestro Podcast

22 jun SMP029 : Werken aan gezondheid en geluk met Richard de Leth

In de 29e aflevering van de Studio Maestro Podcast spreek ik met Richard de Leth. Richard is 33 en heeft een praktijk voor integrale geneeskunde in Heemskerk. Vanuit de praktijk is OERsterk ontstaan. In 2012 is zijn eerste boek uitgekomen met OERsterk. Ondertussen geeft hij lezingen en workshops door heel het land, heeft hij 5 boeken in 3 jaar tijd geschreven, een eigen app en cursussen. Op die manier wil hij Nederland gelukkiger, gezonder en sterker maken.

Het boek wat deuren opende!
Richard had de ambities om arts te worden, uiteindelijk leidde dit tot oprichting van een eigen praktijk. In 2011 kwam Richard in een soort crisis, de praktijk had niet genoeg klanten en hij liet zichzelf inhuren om medische handelingen uit te voeren.

Eind 2011 bepaalde hij dat hij iets van zichzelf wilde laten horen.¬†Hij begon met het schrijven van een tekst voor een folder, maar dit liep uit de hand want dit leidde tot zijn eerste boek ‘OERsterk’. Maar wat er toen gebeurde had hij niet verwacht, binnen een half jaar werd het boek een bestseller en waren er meer dan 30.000 boeken verkocht. Het boek laat de visie van Richard zien omtrent geneeskunde en gezonde leefstijl.

Het schrijven van een boek
Een boek schrijven kost veel tijd en energie. Het eerste boek van Richard zat al in zijn hoofd en was binnen 3 maanden geschreven. Voor zijn overige boeken heeft hij maar 1 ding nodig, en dat is focus! Door te weten wat er nodig is en hoe de deadlines in elkaar zitten weet hij precies wat wanneer aangeleverd moet worden. De dagen tegen de deadline aan zijn druk wat inhoudt dat er ook ’s nachts geschreven wordt maar hierdoor is er resultaat.

De 4 leefstijl pijlers van OERsterk
OERsterk leert mensen hoe ze goed voor hun lichaam en geest kunnen zorgen. Tegenwoordig wordt er meer geinvesteerd in een huis of auto dan is ons eigen ‘bouwwerk’, het lichaam. Zo worden er in het boek verschillende pijlers besproken die Richard uitvoerig bespreekt in deze podcast. De 4 leefstijl pijlers zijn:

1. Voeding
2. Beweging
3. Ontspanning
4. Mindset

Benieuwd wat deze pijlers inhouden voor een gelukkiger, gezonder en sterker leven? Luister dan snel de 29e aflevering van de Studio Maestro Podcast!

In deze aflevering leer je:

  • De kansen uit een eigen geschreven boek;
  • Wat belangrijk is bij het schrijven van een boek;
  • Hoe je 5 boeken kan schrijven in een korte periode;
  • Wat de 4 leefstijl pijlers zijn;
  • De zwaktes van een mens;
  • Meer over het managen van je aandacht;
  • Het programmeren van gewoontes;
  • De missie van OERsterk;
  • De koppeling tussen voeding en beweging;
  • En nog veel meer…

Genoemde links in deze aflevering