Wat maakt Facebook video’s zo succesvol?

15 aug Wat maakt Facebook video’s zo succesvol?

Het uploaden van video’s op Facebook is echt niet iets nieuws meer. Al jaren delen mensen video’s op Facebook. Sinds een tijdje worden Facebook video’s ook succesvol gebruikt door bedrijfspagina’s om hun pagina/bedrijf te promoten. Wat maakt een facebook video nu echt succesvol? Dat bekijken we in dit artikel

Video’s vallen op

De meest belangrijkste reden voor veel bedrijven om video’s te gebruiken in hun posts is omdat video’s erg opvallend zijn. Zowel berichten met video’s als videoadvertenties spelen automatisch de video’s af op de tijdlijnen van de mensen die de advertentie te zien krijgen.

Mensen blijven makkelijk hangen bij een video die al aan het afspelen is, zeker wanneer ze de content die voorbij komt in de video ook nog eens interessant vinden ook. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Facebook video’s standaard het geluid uit hebben staan. Dit betekend dat de meeste mensen het geluid van je video niet zullen horen.

Zorg er voor dat de Facebook video’s dus zowel auditief als visueel aantrekkelijk zijn. Zeker het visuele gedeelte is belangrijk. Zorg ervoor dat kijkers begrijpen waar je video over gaat zonder het geluid aan te zetten zodat ze langer bij je video blijven hangen.

Facebook video’s versus YouTube video’s op Facebook

Wat je nog wel eens voorbij ziet komen op Facebook zijn YouTube video’s die op Facebook geplaatst zijn (geëmbed zoals het in vaktermen heet). Je zult je misschien afvragen, waarom zou je dit willen doen? Je kunt je video’s toch net zo makkelijk ook naar Facebook uploaden?

Klopt, dat is ook heel gemakkelijk, maar het kan soms erg veel werk zijn om iedere video die je op YouTube plaatst ook naar Facebook te uploaden, zeker wanneer je veel filmpjes hebt. Een andere reden om YouTube video’s op Facebook te plaatsen is dat je niet in bezit bent van de video. Wanneer je geen bestand hebt van de video kun je de video niet rechtstreeks naar Facebook uploaden en zul je de YouTube link moeten uploaden.

Facebook videos

Een belangrijke rede om je video’s via Facebook te uploaden in plaats van via YouTube is dat je via Facebook video’s gemiddeld 30% meer views krijgen. Dat is natuurlijk niet mis, maar dit is niet het enige voordeel.

Een ander groot voordeel is namelijk dat Facebook video’s geëmbed worden in je tijdlijn terwijl YouTube video’s slechts de link embedden. Hierdoor kunnen de Facebook video’s afgespeeld worden in Facebook, terwijl de YouTube video’s de gebruiker een nieuwe pagina laten openen.

Facebook video advertenties

In ons artikel ‘Facebook video advertentie – de mogelijkheden, het stappenplan en meer!’ leggen we je al uit hoe Facebook video advertenties werken. Wat hierbij wel vermeld moet worden is dat je video’s niet automatisch afspelen wanneer je kiest voor een CPC-advertentie i.p.v. een CPM-advertentie. Lees hier wat andere redenen kunnen zijn waarom je video niet

Facebook video advertentiesWanneer je video’s in je Facebook advertenties opneemt, krijg je extra statistieken te zien over je advertenties. Zo kun je bijvoorbeeld inzien hoeveel mensen je video langer dan 30 seconde hebben bekeken en hoeveel procent van de video de gemiddelde luister heeft bekeken.

Gebruik deze statistieken in je eigen voordeel door te leren van deze statistieken. Zie je dat de meeste mensen snel afhaken in je video’s? Probeer je video’s wat interessanter te maken en zorg ervoor dat vroeg in je video je boodschap al duidelijk is. hierdoor krijgen zoveel mogelijk mensen de boodschap mee, ook al stoppen ze eerder met kijken.

Bovenstaande tips helpen je een succesvolle Facebook video neer te zetten. Vergeet niet dat het soms goed is om te experimenteren en te leren van je fouten! Alleen met vallen en op staan zorg jij er voor dat jouw Facebook pagina het succes wordt waarvan je droomt!