Facebook Notes, blogs plaatsen op jouw pagina

Facebook Notes

25 Feb Facebook Notes, blogs plaatsen op jouw pagina

Met Facebook Notes kan jij als actieve blogger jouw blogberichten plaatsen op Facebook. Op deze manier kan jij snel waardevolle informatie delen op Facebook.

Sinds december 2015 is de opmaak van Facebook Notes enorm veranderd waardoor je een geheel eigen lay-out aan je bericht kan geven. Facebook notities is enorm geschikt wanneer je lange verhalen wilt schrijven met een eigen opmaak en het verhaal niet als tijdlijn bericht wilt plaatsen.

Hoe maak ik een Facebook notitie?

Facebook Notes, blogberichten plaatsen op jouw paginaWanneer je een Facebook notitie wilt maken ga je naar de tijdlijn van jouw Facebook pagina. Ga vervolgens naar het onderdeel waar je normaliter een berichtje schrijft. Hier selecteer je de optie ‘Aanbieding, evenement +’ en kies je voor ‘Notitie’.

Vervolgens verschijnt er een pop-up waar je de notitie kan gaan opmaken. Bij het opmaken van Facebook Notes zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je het bericht helemaal naar wens opmaken en goed vindbaar maken, denk aan het toevoegen van afbeeldingen, links, titels, quotes en meer.

Facebook Notes, blogberichten plaatsen op jouw pagina

Opties selecteren tekst
Wanneer jij tekst hebt getypt kan je de opmaak van de tekst aanpassen. Selecteer de tekst die je wilt aanpassen. Vervolgens verschijnt er een keuze menu waar je kan kiezen uit vet, cursief, mono en het toevoegen van een link.

Opties alinea
Wanneer je druk aan het schrijven bent krijg je links van elke alinea waar jij actief bent een keuzemenu (icoon met vier strepen) en de optie om afbeeldingen toe te voegen. Wanneer je klikt op het icoon met vier strepen kan je de opmaak van de tekst veranderen, namelijk :

  • H1/H2 toevoegen, dit wordt veelal gebruikt voor titels.
  • De aanhalingstekens houden in dat je een quote kan invoegen, de gehele alinea wordt dan als het ware in een ‘quote-blok’ gezet.
  • Bulletpoints en opsomming met cijfers, wanneer je een opsomming duidelijk wilt neerzetten
  • Met HTML codes ( icoon : {} ) de opmaak van een notitie drastisch veranderen, de mogelijkheden zijn hierdoor oneindig!

De omslagfoto van Facebook Notes

De afbeelding van de Facebook notitie is erg belangrijk, met een foto kan je namelijk nieuwsgierigheid opwekken. Laat met een duidelijk beeld zien waar het over gaat, zo wordt het bericht in de tijdlijn geplaatst. Maak jij de afbeeldingen zelf op, dan hebben wij nog een aantal tips :

  • Afmeting omslagfoto Facebook Note 1200 x 445 pixels
  • De afbeelding kan omhoog en omlaag verschoven worden (handig wanneer de afbeelding te hoog is)

Wanneer de notitie klaar is kan de Facebook Note geplaatst worden. In tegenstelling tot andere Facebook berichten kan je een Facebook Notes niet inplannen. Een Facebook notities wordt als een normaal tijdlijn bericht weergegeven, echter staat er nu een ‘lees meer’ link, dit is de verwijzing naar de Facebook notitie.

Een Facebook notitie is erg handig wanneer jij geen website hebt of snel en eenvoudig jouw blogberichten wilt delen. Een nadeel is wel dat er minder verkeer naar jouw website gaat. Dit kan je verhelpen door duidelijke links in de tekst te zetten naar jouw website. Denk aan meer informatie over hetzelfde onderwerp of geef aan het einde van de Facebook notitie een korte inleiding over iets anders interessants op jouw website.

Ga dus snel aan de slag en deel waardevolle informatie! Mocht je nog vragen hebben over Facebook Notes, stuur dan een e-mail naar info@studiomaestro.nl. Wil je meer weten over Facebook, bijvoorbeeld de Facebook Pixel :),  hou dan onze website en Facebook goed in de gaten.