Video’s in de Facebook carrousel

Facebook-Carrousel

18 Mrt Video’s in de Facebook carrousel

Een tijdje geleden hebben wij verteld hoe jij een Facebook carrousel advertentie kan maken. Zo is een Facebook carrousel advertentie een mogelijkheid van Facebook om in een bericht een verhaal te vertellen. Maar nu kan je het verhaal nog duidelijker maken met video’s in de carrousel advertentie! In het blogartikel lees je de mogelijkheden, stappenplan voor een standaard carrousel advertentie en nog veel meer.

Dankzij de gekraakte code is het voor alle bedrijfspagina’s mogelijk om video’s te verwerken in de Facebook carrousel. Wat bleek is dat deze optie alleen beschikbaar was voor adverteerders. Maar dankzij de oplossing hoef je dus geen adverteerder te zijn om video’s in jouw carrousel advertentie te zetten.

Video’s in de carrousel advertentie

Om de code te kraken is er van alles geprobeerd, links van YouTube video’s, Vimeo en nog veel meer. Maar als snel bleek dat dit niet werkte. Het enige wat werkte waren de video’s van Facebook.

Heb jij nog geen video’s op Facebook maar wel op YouTube? Upload ze dan snel op Facebook! Facebook zal jou ook belonen wanneer je van deze optie gebruik maakt. Dit komt omdat Facebook wil gaan concurreren met YouTube. Ga hier dus slim mee om en zet filmpjes op Facebook. Binnen Facebook heb jij een eigen pagina met al jouw video’s waarop jij en potentiële klanten snel informatie kunnen inwinnen.

Facebook carrousel

Stappenplan voor video’s in jouw Facebook carrousel advertentie

Wanneer jij video’s wil in jouw carrousel advertentie volg je de volgende stappen:

Stap 1 | Ga naar jouw tijdlijn en selecteer de carrousel advertentie

Stap 2 | Kies een bestemmings-URL van de carrousel advertentie

Facebook Carrousel

Dit is het webadres voor de laatste foto in de Facebook carrousel. Kies hiervoor de URL van jouw homepage of de URL van een belangrijke landingspagina.

Stap 3 | URL aanpassen foto’s

Wanneer jij de bestemmings-URL hebt ingevuld komen een aantal foto’s tevoorschijn van die pagina. Achter elke foto kan jij een unieke link plaatsen. Plaats hier de URL van de video. Ga met de muis op een foto staan van de carrousel, er verschijnt een icoon waar jij de bestemmings-URL kan aanpassen. Let op! Vul alleen URL’s in van Facebook video’s.

Facebook carrousel

Wanneer jij een link hebt ingevoegd verschijnt niet gelijk de video, zo is er geen preview te zien.

Stap 4 | Sla op als concept

Facebook carrousel

Wanneer je het als concept opslaat kan je allereerst kijken hoe de carrousel advertentie er uit gaat zien op jouw tijdlijn. Zo wordt in een concept de carrousel met miniatuurafbeeldingen van de video weergegeven. In het concept zie je dat de miniatuurweergaven zijn veranderd.

Facebook carrousel

Stap 5 | Publiceren!

Ben jij tevreden met het resultaat, publiceer dan jouw carrousel op Facebook. Kies een pakkende tekst en deel waardevolle content op Facebook.

Tips carrousel met video

Wanneer jij de beste kwaliteit video’s wilt en de beste carrousel advertentie, hou dan rekening met de volgende tips:

Tip 1 | Kies een goede titel!

De titel wordt in een carrousel advertentie onder de miniatuur afbeelding weergegeven. Kies voor een duidelijke en aantrekkelijke foto.

Tip 2 | Zet kijkers van de video aan tot actie

Facebook carrousel

Zorg er voor dat kijkers van de video na het afspelen van het fragment iets te doen hebben. Denk aan het lezen van meer informatie, gelijk kopen of een andere actie. Vul vervolgens de informatie in die bij de aanzet tot actie hoort.

Tip 3 | Goede bestandsformaat

Zorg voor het goede bestandsformaat ten behoeve van de kwaliteit. Exporteer bewerkte video’s als MP4 of MOV.

Tip 4 | Kies een miniatuurafbeelding

Wil jij er zeker van zijn dat de miniatuurafbeelding goed is. Kies dan de goede miniatuurafbeelding op het moment dat jij een video aan het uploaden is.

Tip 5 | De goede URL

Kan jij de URL van de video niet vinden, klik dan met de rechtermuisknop op de video die je in de carrousel wilt zetten. Kies vervolgens voor ‘Show video URL’.

Facebook carrousel

Heb jij nog vragen over de Facebook carrousel advertentie, kom je er niet helemaal uit of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar contact@studiomaestro.nl. Hou daarnaast onze Facebook en blog goed in de gaten om meer uit jouw Facebook bedrijfspagina te halen!